Röviden

Bodacz Péter
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Siker Szegeden
Jelesre vizsgáztak a Magyar Telekom által kiépített komplex távközlési szolgáltatások a nemrég véget ért szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A vállalat által kiépített üvegszálas technológia kibővített kapacitásának, valamint a kivitelezésben és a működtetésben részt vevő több mint hatvan szakember öt hónapos munkájának köszönhetően az informatikai rendszerek hibátlanul kiszolgáltak minden igényt.

Sétával töltött telefon
Hamarosan egy kis séta is elegendő lehet a mobiltelefon feltöltéséhez. Ennek módjára amerikai kutatók jöttek rá: sikerült megfelelő technológiát kifejleszteniük az emberi mozgásenergia árammá alakításához. Az érdem a Wisconsini Egyetem gépészmérnöki karáé. Az energia átalakító lapocska lelke több ezer mikroszkopikus folyadékcsepp, ezeket mozgatja meg az energiatermelő – például a lapot cipőbe építve sétájával az ember –, és ezek mozgása alakul át árammá.

Nagy pofon a Samsungnak
Egy augusztus közepi meghallgatást követően az Apple kérésére egy hágai bíróság formálisan elrendelte a Samsung Galaxy S, Galaxy S II és Galaxy Ace okostelefonok forgalmazásának megtiltását Európában. Szakértők szerint a készülékek fotókezelési alkalmazása verhette ki a biztosítékot az Apple-nél, a bíróság ugyanis szoftverszabadalmi beadványról döntött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.