Röviden

MTI
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megadóztatják az átutalásokat?
Az Európai Bizottságnak írt levélben sürgette a pénzügyi tranzakciók megadóztatását a német és a francia pénzügyminiszter. Wolfgang Schäuble és Francois Baroin a levélben ismertette az adó bevezetésére vonatkozó közös álláspontját, ám ezek részletei egyelőre nem nyilvánosak. Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár még augusztus közepén állapodott meg abban, hogy együttes javaslatot tesznek a közös adónem bevezetésére. (MTI)

Szándéknyilatkozat vezetéképítésre
Szándéknyilatkozatban erősítette meg az Országos Villamostávvezeték Zrt. (Ovit) és a szlovák Eustream azt, hogy folytatni kívánják a magyar–szlovák földgázszállító összekötő-vezeték megvalósítását. A Magyar Villamos Művek csoporthoz tartozó Ovit szeptember 6-án döntött arról, hogy az építkezésre kétmilliárd forint jegyzett tőkével Magyar Gáz Tranzit Zrt. néven céget alapít. A vezetéket 2015. január elsején helyezik üzembe. (MTI)

Oroszország segíthet Cipruson
Oroszország is szóba jöhet mint a ciprusi adósságok egyik lehetséges finanszírozója – mondta pénteken a ciprusi pénzügyminiszter. Kikisz Kazamiasz nem közölt részleteket a tervezett ügyletről, csak annyit mondott, hogy hamarosan megállapodásra jutnak. Pénteken két ciprusi lap arról számolt be, hogy a kormány öt évre szóló hitel felvételét tervezi Oroszországtól 2-2,5 milliárd euró értékben. (MTI)

Itt a szuperbogár
Az Amerikai Egyesült Államok génmódosítottkukorica-tábláiban megjelent egy „szuperbogár”, amely minden gond nélkül képes megenni a génmanipulált kukoricát. A kártevők alkalmazkodnak az újabb és újabb mérgekhez, és újra támadásba lendülnek, s e folyamat következményei beláthatatlanok – többek között e témában tart ma sajtótájékoztatót Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. (D. Z.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.