Röviden

MTI
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Basescu aláír?
Bukarest. Várhatóan aláírják az amerikai rakétavédelmi rendszer részét képező romániai radarállomások telepítéséről szóló szerződést Traian Basescu küszöbönálló amerikai látogatásán. A Mediafax hírügynökség és a tegnapi romániai sajtó által idézett források szerint a román államfő valószínűleg találkozni fog Barack Obama amerikai elnökkel a mára tervezett utazáson. (MTI)

Lengyel izgalom
Varsó. Kevesebb mint egy hónappal a választások előtt szűkül a különbség a vezető lengyel kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága között a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint. Millward Brown SMG/KRC intézet felmérése szerint mind a kormányzó Polgári Platform (PO), mind pedig az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) veszített támogatottságából, de a PO vesztesége nagyobb. Donald Tusk miniszterelnök jobbközép pártja 35 százalékot kapna, míg a Jaroslaw Kaczynski vezette PiS 29 százalékon áll. (MTI)

Tiltakoznak a szerbek
Belgrád. Szerbia hevesen tiltakozik amiatt, hogy az Európai Unió koszovói igazságügyi és rendőrségi missziója (EULEX) szeptember 16-tól teljes vámellenőrzést készül bevezetni a szerb–koszovói határon a koszovói rendőrök és vámosok bevonásával. (MTI)

Újabb halasztás a Timosenko-perben
Kijev. Az eddigi leghosszabb időtartamra napolták el tegnap Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök büntetőügyének tárgyalását. Rogyion Kirejev bíró azzal indokolta döntését, hogy a vádlottnak elegendő időt kíván biztosítani a perbeszédekre, a védelemre való felkészülésre. Az exkormányfő ellen június óta tartó, a 2009-es ukrán–orosz gázszerződés miatt indított perben ez a szünet a tárgyalás utolsó szakaszát előzi meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.