Röviden

MN
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsi értékmentés
A szerencsi csokoládégyártás értékmentés, mert nélküle nem létezne magyar csokoládé – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a IV. országos csokoládéfesztiválon . A miniszter emlékeztetett rá, csokoládégyártás nincs fejlett magyar cukoripar nélkül, amelynek újjáélesztése a kormány eltökélt célja. (MTI)

Nincs kegyelem
Nemzetközi nyomás alá helyezi az adóelkerülő brit állampolgárokat London – közölte szombaton George Osborne. A The Observer brit hetilap által idézett brit pénzügyminiszter szerint a minap Svájccal kötött megállapodás – amelynek
értelmében Bern adót vet ki azokra a britekre, akik svájci bankokban tartják pénzüket – csak a kezdet, s minden olyan állammal hasonló megállapodást kötnek, ahová a britek menekítik pénzüket. (MN)

Itt az agrárkártya
Szeptember elsejétől jelentősen kibővül a Széchenyi-kártya program, hiszen az őstermelők, a családi gazdálkodók, az erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó kis- és középvállalkozások is igénybe vehetik a népszerű program kedvezményeit. (MTI)

Tranzakciós adó
Nemzetközi pénzügyi tranzakciós adóval sújtaná a bankokat a francia pénzügyminiszter. Francois Baroin német kollégájával folytatott múlt heti egyeztetését követően beszélt arról, hogy a húszak november 3–4-i értekezletén konkrét eredményt szeretnének elérni az ügyben. (MTI)

Leépítenek a svájci bankok
Megválnak dolgozóik tizedétől a svájci bankok. A pénzintézetek vezetői a második negyedév romló adataiból szűrték le, hogy a nagyobb bankok befektetési egységei folyamatosan küzdenek a tőkepiacok zuhanásával. (MTI)

Merkel: Nem kellgörög biztosíték
Angela Merkel német kancellár vasárnap ismét elutasította azt az elképzelést, hogy Görögország biztosítékokat adjon az euróövezeti országoknak a második mentőprogramja fejében, és azt mondta: már az erre vonatkozó, előzetes finn–görög megállapodás sincs napirenden. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.