Röviden

MTI
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pert nyert a TASZ
Újabb adatokat kell nyilvánosságra hozni a paksi atomerőmű tervezett bővítéséről a Fővárosi Bíróság nem jogerős döntése szerint. Az MVM-et kötelezték, közölje a projekt tervezett összköltségét, időtervét, ütemezését, eddigi eredményeit vagy éppen az eddigi szerződések listáját. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közérdekű adatigénylését a Magyar Villamos Művek korábban elutasította. (MTI)

Az LMP a népszavazásról
Hangulatkeltésnek tartja az LMP a hajléktalanok ügyét érintő józsefvárosi népszavazást. A párt szerint egy társadalmi csoport megbélyegzése folyik. Bírálták azt is, hogy a kerület 30 milliót költ a népszavazásra, miközben egy évben 700 ezer forint jut hajléktalanellátásra. A kerületben ügydöntő népszavazás lesz, hogy rendeletben tiltsák-e meg az életvitelszerű lakhatást a közterületen. (MTI)

Felfüggesztett leépítés
Nem jogerősen jogellenesnek nyilvánította a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapban (MTVA) lezajlott csoportos létszámleépítést – közölte a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete. A bíróság kötelezte a végrehajtás felfüggesztését. Az alap szerint 420 ember kapta meg a felmentéséről szóló iratokat, ez a lépés pedig visszafordíthatatlan. Az MTVA jogorvoslattal él. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.