Röviden

MTI
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 168 Óra fizethet az UD-nek
Jogerősen is elmarasztalta a Fővárosi Ítélőtábla a 168 Óra című hetilapot, és megállapította, hogy az orgánum megsértette a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. és egykori, valamint jelenlegi tulajdonosainak a jó hírnévhez fűződő jogát – tájékoztatta lapunkat Futó Barnabás, a felperesek jogi képviselője. A lapnak bocsánatot kell kérnie, továbbá 400-400 ezer forintot fizethet a cégnek, valamit Horváth Józsefnek és Tóth Jánosnak, akinek ezenfelül 300 ezer forint jár azért, mert visszaéltek képmásával. (S. P.)

Paczolay: Rajtunk múlik az értelmezés
Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke szerint az általa vezetett testületen és a bíróságokon múlik majd, hogy az új alaptörvény „miként fog a mindennapokban élni”. (MTI)

Kerületi vita a hajléktalanokról
– A kerületben élő hajléktalanok száma elérte azt a szintet, amelyet sem szociálisan, sem rendészetileg nem tudunk kezelni – jelentette ki Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester. A Komássy Ákos helyi MSZP-elnökkel folytatott vitán a szocialista politikus gyűlöletkeltőnek és szegényellenesnek nevezte a szeptember 25-re kiírt népszavazást. (M. B.)

Lebuktatta a hazugságvizsgáló?
Megtévesztő választ adott a hazugságvizsgálatakor F.-né Ny. Éva, a romagyilkosság-sorozat koronatanúja – derült ki a hat halálos áldozattal járó emberölés-sorozat tegnapi tárgyalásán. Az asszony számos vallomását visszavonta és közölte, nem mer másokat bajba sodorni. (V. A.)

Kínaiul Debrecenben
Kínai nyelvet, irodalmat és kultúrát is tanulhatnak az egyik debreceni középiskola diákjai: a két tannyelvű osztályt jövő szeptembertől hirdetik meg – jelentette be Kósa Lajos. A fideszes polgármester hozzátette, még az idén testvérvárosi megállapodást kötnek Kína negyedik legnagyobb városával, Csungkinggal. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.