Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Röviden

MTI
2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Német ború
A német gazdaság növekedési üteme két előrejelzés szerint is csökkent. A hamburgi világgazdasági kutatóintézet számításai szerint a várt 2,2 százalékos bővülés helyett alig 1,2 százalékos növekedésre lehet számítani. A kieli IfW gazdaságkutató még borúlátóbb: az intézet megfelezte korábbi 1,6 százalékos GDP-bővülési előrejelzését. (MTI)

Amerikai pajzs Románia fölött
Hillary Clinton amerikai és Teodor Baconschi román külügyminiszter Washingtonban aláírta az amerikai rakétaelhárító rendszer részét képező romániai radarállomások telepítéséről szóló megállapodást. Eszerint a román–bolgár határ mentén fekvő deveselui légibázison kap helyet a rakétavédelmi pajzs, ugyanitt állomásozik majd több száz amerikai katona is. A megállapodás szentesítésén részt vevő Traian Basescu román államfő – akit fogadott Barack Obama is – leszögezte: a védelmi rendszer nem Oroszország ellen irányul. (R. Sz.)

Növekvő szegénység
Tavaly tovább nőtt a szegénységi szint alá süllyedt amerikaiak száma, arányuk eléri a lakosság 15,1 százalékát. A hivatalos meghatározás szerint Amerikában szegénynek számít, aki egy 22 314 dolláros (4 650 000 forintos) éves összjövedelmű, négytagú családi háztartásban él, vagy akinek a jövedelme egyedülállóként nem haladja meg a 11 139 dollárt (2 322 000 forintot). (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.