Röviden

MTI
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évfordulós üzenet Az-Zavahritól
Dubaj. Az Oszama bin Laden megölt al-Kaida-vezérről készült képeket és utódjának, Ajman az-Zavahrinak egy új hangüzenetét tartalmazza az a videofelvétel, amelyet a terrorhálózat médiaszerve az Egyesült Államok elleni terrortámadások 10. évfordulója alkalmából hozott nyilvánosságra. A videón látható az a felvétel is, amelyet az Oszama bin Ladent megölő amerikai kommandósok találtak a terroristavezér pakisztáni házában. Ezt amerikai hatóságok már korábban nyilvánosságra hozták, de hang nélkül. A most közzétett változatban Bin Laden azzal fenyegeti az amerikaiakat, hogy „a multinacionális vállalatok és a zsidó tőke rabszolgáivá fognak válni”. (MTI)

Bukott Breivik egykori pártja
Oslo. A jobboldali populisták egyértelmű vereségét hozták Norvégiában a helyhatósági választások. A Haladó Párt a szavazatok 11,4 százalékát kapta, 6,1 százalékkal elmaradva a 2007-ben elért szavazati aránytól. A júliusi merényletek végrehajtója, Anders Behring Breivik egy időben a Haladó Párt tagja volt. (MTI)

Iráni gesztus
Teherán. Két napon belül szabadon engedik iráni börtönükből a kémkedés vádjával nyolcévi szabadságvesztésre ítélt két amerikai fiatalembert – jelentette be tegnap Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök az NBC amerikai televíziónak nyilatkozva. (MTI)

Erősítik a Frontexet
Brüsszel. Az Európai Parlament tegnap elfogadta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy megerősítsék az Európai Unió határainak igazgatásáért felelős ügynökséget, a Frontexet, hogy jobban tudja majd koordinálni műveleteit. (L. I.)

Osztrák vita a korrupcióról
Bécs. Rendkívüli ülés keretében vitáztak a rendes ülésszak kezdete előtt az osztrák képviselők a közelmúlt politikai korrupciós botrányairól. A három ellenzéki párt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, de javaslatukkal a kormánypártok támogatása híján kisebbségben maradtak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.