Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Röviden

MTI
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időközi választás Balsai István miatt
November 13-án időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak a budapesti II. kerületben lévő 2-es számú egyéni választókerületben. A választást azért kellett kiírni, mert az Országgyűlés Balsai Istvánt (Fidesz) alkotmánybíróvá választotta, és a két tisztség öszszeférhetetlen. Balsai szeptember 1-jei hatállyal mondott le mandátumáról. (MTI)

Felkészítik a számlálóbiztosokat
A különleges élethelyzetekre, s a konfliktusokra is felkészítik a számlálóbiztosokat az országszerte egységes tanterv szerint zajló képzéseken – közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási szóvivője. Mint mondta: a csaknem háromszáz helyszínen, ötszáz oktatóval folyó képzéseken arra is felhívják a mintegy negyvenezer számlálóbiztos figyelmét, hogy a beszédstílusuk legyen az adott környezethez alkalmazkodó, de megtanulják azt is, hogyan kell viselkedniük, ha durván bánnak velük. (MTI)

Közvetítés mindenkinek
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa harminc napon belül teszi közzé döntés-előkészítő dokumentumát a társadalom számára kiemelt jelentőségű rendezvények listájáról. Ezekre nem köthetnének kizárólagos közvetítési szerződést azok a csatornák, amelyek nem jutnak el a lakosság legalább 80 százalékához ingyenesen. Az előzetes listán tizennégy sportesemény szerepel, köztük az olimpia, a FIFA férfi labdarúgó-világbajnokság és az UEFA férfi labdarúgó Európa-bajnokság, a férfi labdarúgó nemzeti válogatott mérkőzései, az UEFA Bajnokok Ligája döntője. (MTI)

Elhunyt Végvári Vazul
Életének 83. évében elhunyt Végvári Vazul ferences szerzetes, aki Mindszenty József bíboros sajtótitkára volt a hetvenes évek első felében a hercegprímás amerikai főpásztori útján. Végvári Vazult 1978-ban, mielőtt a Carter-kormány visszaadta a Szent Koronát Magyarországnak, tanácsadóként meghívták a Fehér Házba. A szerzetes részt vett az 1956-os szabadságharcban rendi elöljáróinak tiltása ellenére. A forradalom leverése után Amerikában volt lelkipásztor, a rendszerváltozás után hazatért. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.