Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Röviden

MN
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bácsi üres kézzel
Három siker után a negyeddöntőben kikapott kazah Dilmuhamedovtól, s kiesett a 2008-as Eb-első Bácsi Péter (74 kg) az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó vb-n, a magyar kötöttfogásúak így érem nélkül, két kvótával zártak. (MN)

A Fradi kétszer
Kézilabda NB I, nők: Alcoa–Győr 21-49, Debrecen–Dunaújváros 31-26, Érd–FTC 32-36; férfiak: FTC-PLER–Pécs 44-26, Tatabánya–Mezőkövesd 29-26, Tata–Gyöngyös 31-42, Szeged– Orosháza 33-23, Veszprém– Balatonfüred 35-23, Csurgó–Kecskemét 33-25. (MN)

Párosban kiesés
Czink Melinda a cseh Hlavackovával kiesett a páros negyeddöntőjében a 220 ezer dolláros quebeci tenisztornán. (MTI)

Sebestyén nélkül
Az idén már nem robog a gyorsaságimotoros-vb 125 kcm-ében Sebestyén Péter, aki inkább a jövőre induló Moto3 kategóriára készül. A 17 éves motoros a San Marinó-i Nagydíjon felbontotta szerződését a Caretta Technologyval, de másik istállóval nem egyezett meg. (MTI)

Sportágválasztó
Több mint 90 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők a IX. Budapesti nagy sportágválasztón pénteken és szombaton 9-től 17 óráig a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpontban. Párhuzamosan Orosházán, Veszprémben, Ajkán, Pápán, Tapolcán, Várpalotán, Pécsett és Makón is megrendezik a sportágválasztót. (MTI)

Spanyol, macedón
Férfi kosárlabda Eb, negyeddöntő (Kaunas): Spanyolország– Szlovénia 86-64, Macedónia– Litvánia 67-65. (MTI)

Szvidler–Griscsuk
Az orosz Alexander Griscsuk legyőzte az ukrán Vaszilij Ivancsukot a Hanti-Manszijszkban zajló, kieséses rendszerű sakk Világkupa-elődöntőben, így ő lesz a Ruszlan Ponomarjovot már korábban felülmúló Peter Szvidler ellenfele a fináléban. A torna első három helyezettje világbajnokjelölt lesz a következő vb-ciklusban. (MN)

Eltiltott Carvalho
Egy évre kizárták a portugál futballválogatottból Ricardo Carvalhót, otthagyta a Ciprus elleni Eb-selejtezőre készülő társait, mert Paulo Bento szövetségi kapitány nem jelölte a kezdőcsapatba. Bár a Real Madrid 33 éves védője lemondta a válogatottságot, a szövetség az eltiltással „biztosra ment”. (MTI)

Longo visszalépett
Visszalépett a jövő heti koppenhágai országúti kerékpáros vb-től Jeannie Longo, a franciák doppingügybe keveredett olimpiai bajnok kerekese. A sportág 52 éves „nagyasszonyát” kétéves eltiltás fenyegeti, mivel a kötelező bejelentkezést háromszor is elmulasztotta. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.