Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Röviden

MN
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyarapodott tavaly a magyarok vagyona
Magyarországon 104 milliárd eurót tett ki a háztartások pénzügyi vagyona 2010 végén, ami csaknem 6 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál – derült ki az Allianz csoport ötven országot felölelő vagyonosodási listájából. Egy főre vetítve Magyarországon 10 399 euró (mintegy két és fél millió forint) volt a háztartások átlagos pénzügyi vagyona, míg Szlovákiában 7500, Csehországban 13 000, Lengyelországban pedig 7000 euró. (MTI)

Egyre több az éhező
Az éhezők száma az utóbbi években folyamatosan nő, miközben az élelmiszerárak mind jobban ingadoznak és növekednek. Az élelmezési válság kialakulásáért részben a liberális kereskedelmi rendszer a felelős, másrészt az áringadozásokat sokszor fokozzák az egyes exportőr országok kiviteli korlátozásai is – állapította tegnapi közleményében Glattfelder Béla magyar néppárti európai parlamenti képviselő. Tegnap az Európai Parlament a Világkereskedelmi Szervezet dohai tárgyalásairól hozott határozatot. (L. I.)

Minszknek nem kell IMF-hitel
Fehéroroszország tegnap jelezte, hogy valószínűleg mégsem kér pénzügyi támogatást a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), mert a maga erejéből is tud boldogulni. Kedden a valutaalap jelezte, hogy csak azután nyújtana hitelt, ha Fehéroroszországban komoly reformokat hajtanak végre pénzügyi és gazdasági téren egyaránt. Az ország tegnap a nemzeti fizetőeszköz árfolyamának rögzítését is megszüntette, ennek hatására a fehérorosz rubel azonnal 38 százalékkal zuhant a dollárhoz képest. (MTI)

Nincs pénz szeszes italra
Végelszámolással megszűnik a Bacardi–Martini Kft. – értesült az Élelmiszer Online.
A társaság befejezi Magyarországi tevékenységét, termékeinek hazai forgalmazását pedig egy másik cég veszi át. A társaság szerint a kivonulást az indokolja, hogy a lakosság a válság miatt egyre kevesebbet költ szeszes italra, így a forgalmuk tavaly jelentősen visszaesett. Ráadásul
a jövedéki adó emelkedése az árakat is feltornázta. (MN)

A Coop-csoport erős maradt
A válság ellenére is sikerült megőriznie 15 százalékos piaci részesedését a magyar piacon
a Coop-csoportnak – közölte Murányi László vezérigazgató. A cégcsoport az év elején még azzal számolt, hogy a lakossági fogyasztás több mint egy százalékkal bővül majd Magyarországon, ám várhatóan ez az év végére 0,5 százalék körül alakulhat. Így a Coop-csoport árbevétele várhatóan a tavalyi lesz, legjobb esetben 1-2 százalékkal nőhet. A kedvezőtlen körülmények ellenére is folytatják a Coopoknál a törzsvásárlói kártya bevezetésével öszszefüggő feladatok megvalósítását. ACoop-csoportnak több mint ezer magyar beszállítója van. A magyar termékek aránya a Coop-üzletekben meghaladja a 80 százalékot. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.