Röviden

MN
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhívás tüntetésre
Az MSZP a szakszervezeti demonstrációkon való részvételre szólított fel. Török Zsolt, a párt szóvivője kifejtette: az MSZP támogatja az érdekképviseletek szeptember 12-i és 29-i megmozdulásait. Idézte Mesterházy Attila pártelnököt, miszerint ha nincs mód a tárgyalásokra, akkor a parlamenti eszközökön, az Alkotmánybíróságon és a nemzetközi fórumokon túl az utcán kell megmutatniuk az embereknek, hogy mi a véleményük. (MTI)

Közmunkabérvita
Méltánytalannak tartják a megkérdezett szakszervezeti vezetők a közmunkabér mértékét, amely szerintük nem ösztönöz munkára, összege nem éri el a létminimumot, a munkáltatók pedig visszaélhetnek vele. A Belügyminisztérium szerint azonban a közfoglalkoztatásban részt vevők a bérpótló juttatás kétszeresét kapják, ezért nem igazak azok a kijelentések, hogy a közmunkabér méltánytalan lenne. (MTI)

Számon kérnek
Elszámoltatnák a cigánygyilkosságok áldozatainak családtagjai a támogatásokat koordináló szervezetet, a Phralipét. A Hír TV Célpont című műsorának azt mondták: szerintük nem minden esetben a megfelelő célra fordították az adományokat, több házat máig nem újítottak fel teljesen. (MN)

Emlékezés Szent Istvánra
Magyar nyelvű misével emlékeztek meg szombaton a bécsi Szent István-székesegyházban (Stephansdom) az államalapító magyar királyról. A távirati iroda becslése szerint több mint kétezren vettek részt az ünnepi misén, a bécsi magyar katolikus egyházközség meghívására huszonnyolc zarándokcsoport érkezett az osztrák fővárosba Magyarországról. A misét Kiss Barnabás atya, észak-amerikai magyar főlelkész mutatta be. A prédikációt Kocsis Fülöp hajdúdorogi görög katolikus püspök mondta. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.