Röviden

MTI
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh zavargás
Varnsdorf. Többen megsérültek, és csaknem kéttucatnyi embert őrizetbe vett a rendőrség szombat este az északnyugat-csehországi Varnsdorfban, ahol a kommandósoknak csak vízágyúk és könnygáz bevetésével sikerült megakadályozniuk, hogy a 800-1000 helyi lakos és szélsőséges megtámadja a város szélén lakó romákat. (MTI)

Nyíltan vállalt állampolgárság
Pozsony. Szlovákiában emelkedik azoknak a száma, akik nyíltan vállalják, hogy már felvették
a magyar állampolgárságot: Gubík László egyetemista és néhány más személy után most Kassai Gyula lévai református lelkész jelentette be, hogy februárban kérelmezte és augusztusban Komáromban fel is vette a magyar állampolgárságot. Szlovákia a határon túli magyarok könnyített honosításáról hozott döntésre reagálva úgy módosította vonatkozó törvényét, hogy elveszíti eredeti állampolgárságát az, aki felvesz egy idegent. (MTI)

Korrupciós vád
Párizs. Afrikai vezetőktől érkező kenőpénzek elfogadásával vádolta meg Jacques Chirac volt francia köztársasági elnököt és egykori kormányfőjét, Dominique de Villepint egy ügyvéd. Robert Bourgi a Le Journal du Dimanche című lapban megjelent interjúban azt állította, hogy Chirac mandátuma alatt rendszeresen az ő feladata volt afrikai államfőktől érkező pénzek átadása az elnöknek, illetve a miniszterelnöknek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.