Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Röviden

MTI
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rémes
Havas
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja az SZDSZ. Rémálom.

Börtönbe vonulnak a zalai támadók
Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt összesen 8 év, 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Zala Megyei Bíróság azt a négy vádlottat, aki 2009-ben rendőrökre támadt. A rendőrök többször is kivonultak egy zalaegerszegi családhoz, hogy elfogják egy lopássorozat gyanúsítottját. A rokonság fejszével, gereblyével, vasvillával támadt rájuk. Kolompár Anita három év, Kolompár Róbert másfél év, két társuk pedig két év, valamint két év és négy hónap börtönbüntetést kapott. (MTI)

Madárcsempészt fogtak el Tompán
Nyolcvanhat fürjtetemet találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában a tompai átkelőnél. A tetemek a sebességváltó mellől, az első ülések közötti bokszból, a magnó alatti üregből és a motor légszűrőjéből kerültek elő. A madarak mindegyike védett fajhoz tartozik. A 4,5 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták, a férfit átadták a rendőrségnek. (MTI)

Helikopterrel a parlagfű ellen
Hétfőtől helikopterrel derítik fel a parlagfűvel szennyezett területeket Veszprém megyében, és a légi fotók alapján eljárást indítanak a szabálysértő gazdák ellen. Az új módszerrel a hatóság egy nap alatt egy egész megyét képes felderíteni úgy, hogy a fényképek a hivatalos eljáráshoz is bizonyítékul szolgálnak. (MTI)

Mars-rakéta terveit mutatta be a NASA
Bemutatta tegnap Mars-rakétája terveit az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A Space Launch System elnevezésű, 35 milliárd dollár értékű rendszer hordozóeszköze a Föld körüli pályán túl, így a Marsra is képes lesz űrhajósokat eljuttatni. A próbaindításokat hat év múlva kezdik el. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 4, 5, 8, 20, 21, 26, 33. Második sorsolás: 1, 3, 9, 13, 23, 34, 35. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.