Röviden

MTI
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelkedhet a benzin ára
Az utóbbi napok ármozgásai alapján szerdától kismértékben, néhány forinttal emelkedhet majd a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon – valószínűsíti a Portfolio.hu. Miután a múlt héten néhány százalékkal nőtt a finomított termékek ára, ráadásul a forint árfolyama is gyengült a dollárhoz képest, kicsi az esélye, hogy csökkenjenek az árak. (Portfolio.hu)

Hazudott a kém
Bevallása szerint nem akart háborút kirobbantani az az egykori iraki ügynök, akinek hazugságai annak idején nagyban hozzájárultak az amerikai invázió 2003. márciusi megindításához. A német szövetségi hírszerzésnek dolgozó Rafid Ahmed al-Dzsanabi a német Die Welt lapnak elismerte, hogy hazudott, a mozgatható iraki biológiai fegyverlaboratóriumokról szóló történetet pedig csak azért találta ki, hogy ezzel is elősegítse Huszein bukását. (MTI)

A magyar kapcsolat
Tristane Banon francia írónő ügyvédje állítása szerint kérte az illetékes francia ügyészségtől, hogy hallgassa ki Nagy Piroska magyar közgazdászt, aki Dominique Strauss-Kahn beosztottja volt az IMF-nél, és akinek 2008-ban viszonya volt a vezérigazgatóval – írta a francia Le Parisien lap. David Koubbi szerint Strauss-Kahn viszonyát Nagy Piroskával „nyilvánvalóan szőnyeg alá söpörték”, így Nagy Piroska tanúvallomása rá tudna világítani az ügy lényegére. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.