Röviden

MN
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oszkó Péter pénzeli Kóka cégét
Négyszázmillió forint tőkét fektet be a mobil fizetési technológiák fejlesztésével foglalkozó cégcsoporthoz tartozó Cellum Global Zrt.-be az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. – írta a Világgazdaság. A PortfoLion Zrt. elnök-vezérigazgatója Oszkó Péter, a Cellum Global Zrt.-t elnök-vezérigazgatójának pedig Kóka Jánost kérték fel. (MN)

A Suzukit vádolja a német autógyártó
Szerződésszegéssel vádolta a német Volkswagen tegnap a japán Suzuki autógyárat. A legnagyobb európai autógyár panasza közvetlenül az Esztergomban előállított SX4-es típust érinti. A német vállalat azt kifogásolta, hogy a japán cég egy más gyártótól vásárolja a dízelmotorokat. A Suzukinak néhány hete van a helyzet orvoslására, de nem pontosították, mit tesznek, ha ez az időszak eredménytelenül telne el. (MTI)

Vészhelyzetre nem elég az IMF tőkéje
Kevésnek bizonyulhat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénze, ha a válság erősödése miatt több ország fordul a szervezethez kölcsönhöz – áll az IMF egyik belső dokumentumában, amelyet a Reuters szerzett meg. A valutaalap munkatársai szerint 390 milliárd dollárnyi kölcsönt nyújthat a szervezet. A legrosszabb esetben mintegy 840 milliárd dollár hiteligény is felmerülhet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.