Röviden

MTI
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkohol
Felrobbantotta treherberti otthonát egy brit férfi, akinek házi párlatfőzés volt a hobbija, s legutóbb vodkát akart készíteni, hiába. Öl, pusztít és nyomorba dönt.

Kalózok fogságából szabadult
Spanyol katonák szabadították ki szomáliai kalózok fogságából szombaton az 53 éves Evelyne Colombót. A világ körüli úton lévő francia nő és férje, Christian Colombo Jemen partjainál csütörtökön esett a banditák fogságába – közölte az AP. A katonák hét banditát elfogtak, a férjet a kalózok feltehetőleg megölték. (G. J. J.)

Kivégzés a mulatónál
Két embert agyonlőtt, 22 másikat megsebesített két férfi Floridában szombaton, amikor félautomata fegyverekkel tüzet nyitott egy éjszakai mulató bejáratára – közölte a L’Express. A lövedékek többsége egy 25 éves fiatalembert ért, aki a helyszínen meghalt, hat ember állapota életveszélyes. A támadók elmenekültek. (G. J. J.)

Halálos áramütés
Áramütés ért egy fiatalembert tegnap hajnalban Pilisvörösváron – közölte a rendőrség. A 21 éves nagykovácsi férfi éjfél és egy óra között egyelőre ismeretlen okokból mászott fel egy nagyfeszültségű vezeték oszlopára. Az áramütést szenvedő, földre zuhanó fiatalember belehalt sérüléseibe. (MTI)

Robbanás az autómosóban
Autójavítás közben sérült meg két férfi tegnap egy budakalászi autómosóban – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem. A baleset a Pomázi úton lévő kézi autómosóban történt. A tulajdonos saját gépkocsiját javította, amikor az autó karburátorába benzin került, majd berobbant. Az egyik sérült állapota súlyos. (MTI)

Súlyos balesetek
Számos közúti balesetről adott hírt a hét végén a rendőrség. Tegnap Gödöllő határában, az M3-as autópálya 33-as kilométerszelvényénél egy terepjáró szalagkorlátnak ütközött, majd felborult. A gépjármű három utasa közül egy fiatal férfit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Szombaton reggel halálos közúti baleset történt Remeterét és Orfű között, míg péntek éjjel az M0-s körgyűrű péceli lehajtója közelében egy kamion ütközött kisbusszal. A teherautó sofőrje valószínűleg elaludt. (MTI)

Meggyilkoltak egy budapesti férfit
Belehalt sérüléseibe egy utcai szóváltás közben megkéselt férfi tegnap este a IX. kerületi Gát utcában. Az MTI információja szerint az áldozatot hosszabb ideig próbálták újraéleszteni
a mentők, de nem jártak sikerrel; a rendőrség az utca egyik házában megtalálta a gyanúsítottat, illetve előállítottak egy nőt is. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a nőnek volt-e köze az esethez. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 35, 57, 74, 84, 87. Joker: 921 208. Hatos lottó: 6, 14, 15, 30, 31, 40.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.