Röviden

MTI
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mentőautók közbeszerzéssel
Legalább 30, de legfeljebb 39 mentőautóra írt ki nyílt közbeszerzést az Országos Mentőszolgálat (OMSZ); a kocsik becsült ára nettó 459,5 millió forint – a felhívás a tegnapi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A B típusú, sürgősségi beavatkozásra alkalmas kocsikra 300 ezer kilométerig kell jótállást vállalni. Az OMSZ elektronikus árverést alkalmaz az eljárásban. Az ajánlattételi határidő október 24. Az eredményhirdetés ettől számítva a 20. napon lesz, a szerződéskötés pedig tíz nappal követi az eredményhirdetést. (MTI)

Magyarországon a pápavonat
Megérkezett tegnap a „Totus Tuus – Egészen a Tiéd” elnevezésű, II. János Pál pápára emlékező vonat Magyarországra, ahol jövő szerdáig lesz látható – közölték a szervezők. A Magyar Vasúttörténeti Park közlése szerint a lengyel vallási és vasúti különlegesség a boldoggá avatott pápának állít emléket. (MTI)

Evangélikus biztatás
A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa arra bátorít minden Magyarországon élő evangélikus hívőt, hogy éljen a népszámlálás adta lehetőséggel, és vállalja evangélikus identitását – közölte tegnap a püspöki tanács. Mint írták, „a népszámlálás lehetőséget teremt számunkra, hogy megvalljuk élő reménységünket”, a vallási hovatartozást tisztázó kérdés pedig „esélyt ad számunkra, hogy megvalljuk hitünket, esetleg újra felfedezzük éltető gyökereinket”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.