Röviden

MN
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezey köszöntése
Hetvenedik születésnapja alkalmából tegnap a Magyar Labdarúgó-szövetség székházában köszöntötték Mezey Györgyöt, a máig utolsó sikeres és 1986-ban vb-résztvevő magyar válogatott szövetségi kapitányát. Mezey összesen 35 mérkőzésen irányította a válogatottat, ezeken 20 győzelem mellett hét döntetlen és nyolc vereség volt a mérlege, klubszinten a Honvéddal 1991-ben, majd az idén a Videotonnal nyert bajnokságot. (MTI)

Constantini mehet
Év végén távozik posztjáról Dietmar Constantini, az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mert a nemzeti együttes a törökök elleni, keddi gól nélküli döntetlennel elvesztette minden reményét, hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra. (MTI)

Megint esett
Tegnap is esett az eső New Yorkban, így nem tudták időben elkezdeni a játékot az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen, s a megkésett rajt után is félbe kellett azt szakítani. Lapzártáig így egy mérkőzés sem fejeződött be. (MN)

6. és 8. hely
A hosszútávúszás olimpiai programban is szereplő, 10 kilométeres számában 8. lett Gercsák Csaba az izraeli Európa-bajnokság nyitónapján. A nők 10 kilométeres versenyében Olasz Anna 6.-ként ért célba. (MTI)

Bravúr sötéttel
Polgár Judit parádés játékkal, sötéttel, a 112. lépésben feladásra kényszerítette a kubai Leinier Dominguez Perezt a nyolcaddöntő visszavágóján az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló, kieséses rendszerű sakk Világkupán, így a két fél ma rájátszásban dönt arról, ki kerüljön a legjobb nyolc közé. (MTI)

Bajnokok sikere
Tegnap a férfi és a női kézilabda NB I-ben is egy-egy mérkőzést rendeztek, mindkettőt simán nyerte a bajnoki címvédő. Eredmények: MKB Veszprém–FTC-PLER 42-29, Dunaújváros–Győri Audi ETO
28-45. (MTI)

Cobo célegyenesben
A brit Christopher Froome nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny tegnapi, 17. szakaszát. A vasárnapig tartó viadal utolsó hegyi szakaszán a második helyen – egyetlen másodperccel lemaradva – az összetettben élen álló spanyol Juan José Cobo végzett, és ha a folytatásban nem hibázik, nagy valószínűséggel megnyeri a versenyt. (MTI)

Paksi tízes
Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes Paks hazai környezetben 10-1-re kiütötte a másodosztályú Szolnok együttesét a labdarúgó Ligakupa csoportküzdelmeinek 2. fordulójában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.