Röviden

MN
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veres Gábor távozik
Lemondott tisztségéről Veres Gábor, az Egri Vármúzeum igazgatója. Lemondását azzal indokolta, hogy az adminisztratív feladatok helyett szakmai munkát kíván végezni, így muzeológusként továbbra is az intézménynél fog dolgozni. A múzeumot megbízottként Szécsényi Orsolya igazgatóhelyettes vezeti november 1-jéig, az új igazgató kinevezéséig. A Heves Megyei Közgyűlés szeptember 6-án pályázatot írt ki a poszt betöltésére. (MTI)

Magyar siker Erfurtban
A 2. Bach–Liszt nemzetközi orgonaversenyen két magyar művészt is díjaztak. Első díjat ugyan nem osztottak, de a második helyen Kováts Péter, a harmadik helyen Toka Ágoston végzett. Lukas Maschk, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola diákja a legjobb Liszt-interpretációért járó díjat vihette haza. (MN)

Főigazgatói pályázat
Pályázatot írt ki a magyar nemzeti kultúrkincs digitalizálását és digitális közzétételét szolgáló Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet főigazgatói munkakörének betöltésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. A beérkezést követő 30 napon belül a nemzeti erőforrás miniszter az általa felkért háromtagú szakmai bírálóbizottság írásba foglalt véleményét mérlegelve dönt. A főigazgatót november 1-jei hatállyal, öt év határozott időre a miniszter bízza meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.