Röviden

MN
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zaklató céget bírságolt a GVH
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 20 millió forint bírságot szabott ki a Capital Partners befektetési szolgáltatóra. A cég ügynökei a potenciális ügyfeleknek tekintett panaszosokat több alkalommal, akár késő este is zaklatták telefonon a befektetési szolgáltatások kínálatával, időnként azt követően is, hogy az ügyfél kérte, ne hívják fel többször. A versenyhivatal szerint ezzel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a csehországi székhelyű cég, amely nem gondoskodott olyan megoldásról, hogy ugyanazt az ügyfelet ne hívhassák fel többször is. (MN)

Nem fizetett a gabonacég
Beszállított terményeik árát követelve demonstrált tucatnyi gazdálkodó tegnap a felszámolás alatt álló Gabona-Komplex Kft. ügyvezetőjének szeged-tápéi háza előtt. A cég mintegy ötven gazdálkodónak, őstermelőknek, integrátornak maradt adósa, a kifizetetlen termények ára meghaladja a 800 millió forintot – mondta Szöllősi Károly, az egyik érintett vállalkozás, az apostagi Aranykorona Kft. ügyvezetője. Hozzátette: az ügy azonban jóval több családot érint, hiszen volt olyan integrátor, amely 50-60 gazdálkodó munkáját fogta össze. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.