Röviden

MN
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varsói könnyítés a bevándorlóknak
Varsó. Bronislaw Komorowski lengyel államfő aláírta az illegális bevándorlók egy részének lengyelországi tartózkodását legalizáló törvényt, amely egyúttal számos könnyítést tartalmaz az országban tartózkodó külföldiek számára. A jogszabály értelmében az illegális bevándorlók 2012. január 1-jétől kérhetik lengyelországi tartózkodásuk legalizálását, amenynyiben legalább 2007. december 20. óta megszakítás nélkül az országban élnek. (MTI)

Nigériai merénylet
Abuja. Öngyilkos merénylő okozta, legalább 18 halottat követelő erős robbanás volt a nigériai fővárosban az ENSZ képviseletének épületében. A merényletet egy radikális muzulmán szekta vállalta magára. A merénylő robbanószerrel megrakott gépkocsijával két kapun áthajtva jutott az épület közvetlen közelébe, ahol a jármű felrobbant, hatalmas lyukat
ütve a falba. (MTI)

Népszerű Putyin
Moszkva. Dmitrij Medvegyev orosz elnök népszerűsége hároméves minimumra csökkent, Vlagyimir Putyin miniszterelnöké stabilizálódott – mutatta ki a Levada Központ közvélemény-kutató intézet felmérésében. Medvegyevre a tavasszal esedékes elnökválasztáson a megkérdezettek mindössze 28 százaléka szavazna, 30 százalék feltétlenül másnak adná a voksát, további 28 százalék a körülményektől tette függővé döntését. Putyinnak nincs ellenfele, hiszen rá 39 százalék szavazna, 28 százalék azonban feltétlenül másra. (MTI)

Timosenko támad
Kijev. Viktor Janukovics ukrán államfő és más személyek ellen büntetőeljárás megindítását kérelmezte Julija Timosenko. A volt kormányfő ügyvédje, Olekszandr Plahotnyuk szerint ha bűncselekmény az, amivel Timosenkót vádolják, akkor felelősségre kell vonni elődjét, Viktor Janukovicsot is. (MTI)

CIA-botrány
Washington. A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a szeptember 11-i gépeltérítők közül két szaúdi férfit korábban megpróbált beszervezni informátornak, állította egy, a terrortámadás tizedik évfordulóján adásba kerülő interjúban a Fehér Ház terrorelhárítási csoportjának egykori vezetője. A Hirado.hu értesülése szerint Richard Clarke azt mondta, a CIA tudta, hogy a két férfi kapcsolatban áll az al-Kaidával, de hagyták, hogy Amerikában maradjanak. (MN)

Jemeni tüntetés
Szanaa. Százezrek tüntettek Jemenben, hogy a líbiai lázadók győzelmére hivatkozva Ali Abdalláh Száleh elnök rendszerének végét követeljék – közölték szemtanúk. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.