Röviden

MTI
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Batykó Róberté a Bloom-díj
Batykó Róbert festőművész vehette át a tízezer euró értékű Leopold Bloom képzőművészeti elismerést az ír John Wardtól, a díj alapítójától. Az ír Maurice Ward Group és a Ludwig Múzeum ACAX Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Irodája által alapított díj hazai alkotók és rangos külföldi kiállítóhelyek együttműködéséhez, művészek nemzetközi bemutatkozásához szeretne hozzájárulni. (MTI)

Magyar gitárművész spanyol sikere
Csáki András második lett a gitárművészet egyik bölcsőjének és fellegvárának számító Spanyolországban, a Benicassimban 45. alkalommal megrendezett Francisco Tárrega nemzetközi gitárversenyen. (MTI)

Egy halálraítélt verskötetei
Vitéz Szarka János 1956-os forradalmár és halálraítélt három verskötetét mutatták be Veszprémben; a 77 éves szabadságharcos 14 évet töltött a Kádár-rendszer börtöneiben. Az Isten és haza, a Válogatott világ és a Három fél szív című köteteiben főleg a börtönbüntetés alatt írt versek találhatók; hazafias költemények és szerelmes versek. (MTI)

Szavazni lehet az európai filmekre
Nyolc filmre szavazhatnak az európai polgárok, amelyek közül egy elnyeri az Európai Filmakadémia közönségdíját. A People’s Choice Awardot az európai filmdíjak átadó- ünnepségén osztják ki december 3-án Németországban, Berlinben. Versenyben van többek között Francois Ozon Született feleség, Suzanne Bier Egy jobb világ, Guillaume Canet Apró kis hazugságok és Tom Hooper A király beszéde címűfilmje is. (T. G.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.