Röviden

MTI
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szépség
Libaszépségversenyt rendeznek ma Szurdokpüspökiben. Lúdtalp nem akadály.

Mozdony lángolt Sopron mellett
Kigyulladt egy Sopron és Harka között közlekedő személyvonat mozdonya tegnap – közölte a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem. A tájékoztatás szerint sem a vonat személyzetének, sem az utasoknak nem esett bajuk. (MTI)

Pénzszállító autó karambolozott
Egy pénzszállító és egy személyautó ütközött össze tegnap délelőtt Budapesten, a II. kerületi Gábor Áron utcában. Az összetört autóból a tűzoltók emeltek ki két, könnyebben sérült gyermeket, akiket
a mentők a János-kórházba szállítottak. (MTI)

Folyóra bukkantak az Amazonas alatt
Föld alatti folyót fedeztek fel az Amazonas alatt 4000 méter mélységben. A felfedezés révén brazil tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az amazóniai térségnek két vízáramlási rendszere van: a felszínen lévő vízelvezető, az Amazonas, és a mélyen fekvő üledékes rétegeken áthatoló föld alatti áramlás, a Hamza névre keresztelt folyó. Brazíliában tizenkét vízgyűjtő medence van, amelyekben a föld édesvízkészletének csaknem 13 százaléka található. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.