Röviden

MTI
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakértő
A spekuláció minden válságot csak súlyosabbá tesz – nyilatkozta a német Der Spiegelnek Soros György spekuláns.

Miskolci eljárás herbálfű miatt
Elsőként a miskolci rendőrkapitányságon indult nyomozás amiatt, hogy kábítószernek nem minősülő anyagot, úgynevezett „biofüvet” adott át egy felnőtt gyanúsított egy fiatalkorúnak – közölte tegnap a rendőrség. A herbálfűnek is nevezett anyag fogyasztása jelentős egészségi kockázattal jár. (MTI)

Kokaincsempészt fogtak Budapesten
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kokaincsempészt fogtak el Budapesten. A férfi a gyomrában akart – 8,5 millió forint értékben – 56 kokainkapszulát az országba hozni Argentínából – jelentették be tegnap. A rendőrök előzetes adatgyűjtés után fogták el augusztus 15-én Budapesten. A csempészettel két, Magyarországon élő nigériai állampolgár bízta meg, ők adták az utazáshoz szükséges és a szállításért járó összeget. A három gyanúsítottat letartóztatták. (MTI)

Ázsiai lepke él a Mecsekben
Denevér nagyságú lepke honosodott meg a Mecsekben; az egzotikus állat Délkelet-Ázsiából származik. Az óriási lepkék nemegyszer okoztak már riadalmat lakásba repülve vagy autónak csapódva. Előfordult, hogy egyszerre több száz példány is megjelent egy közeli szennyvíztelepen. Az állat a tölgyselyemlepke, amelyet Délkelet-Ázsiában a gubójáért szaporítottak. A Mecsek nyugati részén először 1975-ben tűnt fel. (MTI)

Súlyosan megsérült a részeg motoros
Ittas motoros szenvedett balesetet és sérült meg súlyosan vasárnap éjszaka a Fejér megyei Válon. A férfi – vélhetőleg ittassága miatt – tért le az útról. A jármű egy füves területre, onnan egy fás részre csapódott, és két fa közé ékelődve állt meg. A motoroson nem volt bukósisak, a gépről hiányzott a rendszám, és a járművet 2004 októberétől körözte a kunszentmiklósi rendőrség. A motort lefoglalták, a férfi ellen büntetőeljárást indítottak a bicskei nyomozók. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.