Röviden

MN
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre csökkenhet az alapkamat
Elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa – mai ülésén – nem változtat az alapkamaton. Előrejelzések szerint a hatszázalékos ráta megmarad az idén, s csak jövőre várható a jegybanki politika lazítása. (MN)

Chikán bírálata
Nem kellett volna ennyit ígérnie a kormánynak – mondta az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, Chikán Attila az Origónak adott interjúban. Azt is mondta, hiába próbál tanácsot adni a kabinetnek, sem az ő véleményére, sem más közgazdászok meglátására nem kíváncsi Orbán Viktor és kormánya. (MTI)

Nem változik a benzin ára
Nem változtat az üzemanyagok árán a héten a Mol, így a benzin átlagára 379, a gázolajé 366 forint marad. Közben a líbiai fejlemények hatására zuhant az olaj ára: hordónként kevesebb mint 80 dollárért kínálták az árutőzsdén. (MTI)

Növekvő adósság
Az első hét hónapban az állam a forint erősödése miatt 285,5 milliárd forint árfolyamnyereséget ért el a devizaadósságon, ám a magas államháztartási hiány miatt ennek ellenére 160 milliárd forinttal nőtt az államadósság júliusban, így elérte 19 738,3 milliárd forintot – írja a Napi.hu. (MN)

Milliárdok a MÁV-nak
A kormány jóváhagyta, hogy a MÁV Zrt. az állam által indokoltnak elismert és az állam által meg nem térített költségei finanszírozására 2011-ben 35 milliárd forint összegű, legfeljebb hároméves futamidejű zártkörű kötvényt bocsásson ki állami készfizető kezességvállalás mellett – tette közzé a Magyar Közlöny. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.