Röviden

MN
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stadler bocsánatot kért Gyurcsánytól
Megkövetem és szívből bocsánatot kérek Gyurcsány Ferenctől az elhangzott indulatos szavaimért – írta Stadler Mária, az V. kerületi Fidesz-csoport tagja a távirati irodához eljuttatott közleményében. A múlt héten a Kuruc.info-ra felkerült egy videofelvétel, amelynek tanúsága szerint Stadler ezt mondja Budaházy Györgynek: „ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt”. Az MSZP nem fogadta el a bocsánatkérést, ehelyett „elhatárolódásra” és Stadler Mária kizárására szólította fel a Fideszt. (B. B.)

Princz szállodát építene Győrben
Szállodát építene Győr belvárosában Princz Gábor egykori Postabank-vezér – értesült a helyi városüzemeltetési társaság hetilapja. A volt bankár egy régóta nem üzemelő pinceétterem és a mellette lévő épület felújításával szeretne hotelt kialakítani. Célközönségét a városban letelepedő világcégek vezetői, vendégei alkotnák. Princz Gábort az ügyészség hűtlen kezeléssel vádolta a Postabank vagyonvesztése miatt. A per csaknem tizenegy évig húzódott, a jogerős ítélet két éve született meg: Princz 3,6 millió forint pénzbüntetést kapott. (MN)

Tárki: Állandósult az alacsony bizalom
Az általános bizalom szintje hazánkban még a közepes értéket sem éri el, idén egy 0-tól 10-ig tartó skálán pontozva a magyarok átlagosan alig több mint 4 pontot adtak – olvasható a Tárki felmérésében. Az intézmények közül a rendőrségbe vetett bizalom 5 pont körüli értéke az ezredforduló óta lényegében változatlan, ahogy az Országgyűlésnek adott 3-4 pontos bizalom is alig változik 2008 óta. Az adatok szerint minél tanultabb valaki, annál inkább bízik a többi emberben. (MTI)

Beperelte az LMP a kormányt
Keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra az LMP a kormány ellen a magyar–kínai nemzetközi megállapodások nyilvánossá tétele érdekében. Schiffer András frakcióvezető beadványa szerint az elsőrendű alperes a kormány, a másodrendű pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az LMP arra kéri a bíróságot, hogy kötelezze az alpereseket a kabinet képviselői által június 25-én aláírt dokumentumok közlésére, mivel azok a párt szerint közérdekű adatok. (MTI)

EKF: kártalanítják a boltosokat
Összesen 45 millió forintot fizetne a pécsi önkormányzat azoknak a helyi vállalkozónak, akiknek a tavalyi Európa kulturális fővárosa (EKF-) program beruházásai miatt időlegesen be kellett zárniuk üzleteiket. Az Új Dunántúli Napló szerint a város pénzügyi bizottsága szerdán tárgyalhatja azt a szakértői jelentést, amely megállapítja: 38-an kaphatnak kártalanítást. Eredetileg 122-en nyújtották be igényüket, több mint 123 millió forint értékben, így peres eljárásokra is számítanak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.