Röviden

MN
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassuló növekedés
Tovább lassult a gazdasági növekedés a fejlett országokban a második negyedévben az elsőhöz képest, míg Magyarországot a stagnálás jellemezte a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet most publikált adatai szerint. A 34 tagországban átlagosan mindössze 0,2 százalékkal gyarapodott a bruttó hazai össztermék április–június között az első negyedévi 0,3 százalékos bővülést követően. Főleg az euróövezet gazdaságának lassulása a felelős a gyenge teljesítményért. (MTI)

Zágráb segítségét kérte Merkel
A Balkán problémáinak megoldásában való aktív részvételre bíztatta a konfliktuskezelés terén különleges tapasztalatokkal bíró Horvátországot tegnap a térségben körutazást tevő német kancellár. Angela Merkel különösen az elhúzódó bosznia-hercegovinai kormányalakításnál, illetve a szerb–koszovói incidensnél számít a horvát segítségre. (MTI)

Phenjani lefoglalás
Észak-Korea tegnap lefoglalta a területén lévő, de Dél-Koreával közösen létesített és üzemeltetett üdülőközpontot és hetvenkét órát adott az ott tartózkodó déli állampolgároknak, hogy elhagyják a Kumang-hegyi létesítményt. A komplexum már 2008 óta nem működik, amikor lelőttek egy dél-koreai turistát itt, az újraindításról szóló tárgyalások pedig a két országfél közötti katonai incidensek miatt nem vezettek eredményre a közelmúltban. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.