Röviden

MN
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészöly perre megy
A Magyar Labdarúgó-szövetséghez fordul és pert indít az Újpest FC ellen Mészöly Géza, a csapat augusztus 10-én menesztett vezetőedzője, mivel szerinte szerződését jogtalanul bontották fel azonnali hatállyal. Mészöly egy tegnapi sajtóbeszélgetésén elmondta: a megállapodást azonnali hatállyal és azzal az indokkal bontották fel, hogy nem tudta teljesíteni az elvárásokat. Ez az 1–5. hely valamelyikének elérését jelenti, ugyanakkor Mészöly szerint az, hogy négy forduló után még pont nélkül állt a csapat, nem jelenti a célkitűzés teljesíthetetlenségét. A szakember – akit Zoran Szpisljak váltott – úgy véli, a szerződését csak rendes felmondással bonthatták volna fel, ez esetben pedig az Újpest köteles kifizetni neki hathavi bérét. (MN)

Olasz csúszás is?
A spanyolhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokság rajtja is csúszhat, a futballisták azzal fenyegetőznek, hogy ha a liga nem írja alá a kollektív szerződést, akkor a Serie A hét végén esedékes nyitófordulójában nem lépnek pályára. (MTI)

Nincs feljelentés
Az FC Barcelona nem jelenti fel José Mourinhót, amiért a Real Madrid portugál vezetőedzője a spanyol labdarúgó Szuperkupa visszavágóján inzultálta a katalánok másodtrénerét. A találkozó utolsó perceiben kialakult lökdösődés közben a portugál tréner belenyomta ujját Tito Vilanovának, a Barcelona másodedzőjének a szemébe. (MTI)

Három bronz
Kotsis Edina (62 kg) és Tóth Balázs (+87) személyében két magyar tekvondós is bronzérmes lett tegnap a kínai Sencsenben zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán, és harmadikként zárt a sportlövő Veres Kata is a kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett számában. (MTI)

Visszakoztak
Budapest visszavonta a 2017-es atlétikai vb megrendezésére beadott pályázatát. A Magyar Atlétikai Szövetség azt tervezi, hogy a 2019-es vb-re pályázik állami segítséggel. (MTI)

Kemény dirigál
Szeptember 10-én, Marseille-ben olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya, Kemény Dénes irányítja a világválogatottat, amely Franciaország legjobbjaival küzd meg. A gálamérkőzést új szabályokkal játsszák: a kisebb, 25 méter hosszú pályán kisebb lesz a labda is, csak öt-öt mezőnyjátékos lehet egy időben vízben, a kiállított játékosoknak pedig ki kell úszniuk a „ketrecbe” és máris jöhetnek vissza. A folyamatos játék érdekében csak durva szabálysértés esetén fújna a bíró. A világválogatottba meghívást kapott Varga Dániel és Varga Dénes is. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.