Röviden

MTI
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medvegyev kiírta az orosz választást
Moszkva. December 4-re tűzte ki az orosz parlamenti választásokat Dmitrij Medvegyev elnök. A megméretés aligha módosít a hatalmi viszonyokon, inkább egyfajta hangulatjelentésként szolgálhat a jövő tavaszi elnökválasztás előtt, amelyen Vlagyimir Putyin jelenlegi kormányfő újra jelöltetheti magát. (MTI)

Ámokfutás Tel-Avivban
Tel-Aviv. A legfrissebb rendőri jelentés szerint nyolc embert sebesített meg egy palesztin fiatalember tegnap hajnalban Tel-Avivban. Megkéselt egy taxisofőrt – akinek autóját ellopta –, majd ugyancsak másik hét embert, köztük rendőröket is. A kocsival egy night clubhoz száguldott azzal a szándékkal, hogy emberekre támadjon. A szórakozóhelynél nekihajtott az ott lévő rendőrségi úttorlasznak, majd kipattanva az autóból rendőröket és civileket késelt meg. A rendőrök végül legyűrték a ciszjordániai Nábluszból való 19 éves ámokfutót. (MTI)

Vietnami amnesztia
Hanoi. Több mint tízezer elítélt szabadon engedését rendelte el a vietnami elnök tegnap az évente megrendezett nemzeti nap alkalmából. Az amnesztiában részesülők közül öten az ország biztonsága ellen elkövetett bűncselekményekért kerültek börtönbe, de nincs köztük híres ellenzéki. Tizenegyen külföldi állampolgárok: az Egyesült Államokból, Kanadából és Ausztráliából. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.