Röviden

MN
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pótfelvételi ponthatárok
Kihirdették tegnap este a 2011-es pótfelvételi ponthatárait: a legnépszerűbb szakhoz, a gazdálkodási és menedzsmenthez a Kodolányi János Főiskolán 377, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 336 pont kellett. A Nyugat-magyarországi Egyetem 323 pont alatt nem vett fel hallgatókat, az International Business Schoolban 330-nál, a Harsányi János Főiskolán 322-nél, a Debreceni Egyetemen pedig 332-nél húzták meg a ponthatárt. Több mint 13 ezren adták be a jelentkezésüket valamelyik költségtérítéses alap- vagy mesterszakra, felsőfokú szakképzésre. (hvg.hu)

Áldás az átadásra
A fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának kormánypárti többsége tegnap áldását adta 12 budapesti kórház az államnak történő átadására, azok adósságállományával együtt. A kórházakhoz tartozó, feleslegessé vált ingatlanokat értékesíthetik. Az előterjesztésről, amiről a városháza és
a az egészségügyért felelős államtitkárság már egyeztetett, várhatóan szerdán a Fővárosi Közgyűlés mondhatja ki a végső szót. (MN)

Gyorshajtó vezetők
Tavaly 12, az idén pedig 25 alkalommal bírságoltak meg gyorshajtásért állami vezetőt – közölte a Blikkel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A tárca a személyiségi jogok védelme miatt nem közölte a gyorshajtók nevét. A felelős közmegbízatást ellátó személyek egy év alatt hétszer törtek össze vagy húztak meg szolgálati autót. (MN)

Ombudsmani figyelmeztetés
Szabó Máté szerint sérti a jogbiztonságot, hogy az oktatási intézmények döntik el, tájékoztatják-e a különélő szülőt gyermeke magatartásáról, tanulmányi előmeneteléről. Az ombudsman felkérte a nemzeti erőforrás minisztert, hívja fel az intézmények vezetőinek figyelmét a törvényi tájékoztatási kötelezettségükre. (MN)

Csekély érdeklődés
Az egészségügyi államtitkárság által meghirdetett ösztöndíjprogram 620 helyére összesen 141-en jelentkeztek. Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke szerint a kezdeményezés nem tudott érdemi hatást gyakorolni a migrációra. A program részeként a szakorvosi vagy szakgyógyszerészi képzésüket kezdő fiatalok öt évig havi nettó százezer forint támogatást kapnak, ha vállalják, hogy legalább tíz évig a magyar állami egészségügyben dolgoznak majd, és nem fogadnak el hálapénzt. (MTI)

Feloszlatnák a mozgalmat
A Magyar Szigeten elhangzottak miatt a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom jogi úton kezdeményezi a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom feloszlatását – jelentette be a szervezet elnöke a Jobbik székháza előtt. A vezető egy „szélsőjobboldal” feliratú papírlapot tépett szét. Ezzel egy időben Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és Szilágyi György, a párt parlamenti képviselője egy Che Guevara portréjával leragasztott vörös csillagot dobott a kukába. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.