Röviden

MTI
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették Obama nagybátyját
Ittas vezetés és illegális bevándorlás miatt őrizetbe vették Onyango Obamát, az amerikai elnök eltűntnek hitt nagybátyját a massachusettsi Framinghamben – jelentette tegnap honlapján a Fox hírtelevízió.
A Washington Times hivatalos forrásokból származó értesülése szerint Onyango Obama a kérdésre, hogy kit szeretne felhívni az óvadék ügyében, így válaszolt: „Azt hiszem, a Fehér Házat fogom felhívni.” (MTI)

Kihallgatni viszik Ivo Sanadert
Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt ma várhatóan kihallgatják azokkal a gyanúsításokkal kapcsolatban, amelyek szerint tízmillió euró kenőpénzt kapott, hogy a Mol magyar olaj- és gázipari társaság megszerezhesse az INA horvát olajtársaság irányítási jogait – jelentették tegnap hírügynökségek a horvát fővárosból. Mind Sanader, mind a Mol tagadja a vádakat. (MTI)

A tűzzel játszik Németország?
Az európai elitnek, közte a németnek el kell döntenie, akarja-e, hogy az euró fennmaradjon, még ha ezért nagy árat is kell fizetni – jelentette ki a Gazeta Wyborcza című lapnak az EU soros elnökségét betöltő Lengyelország pénzügyminisztere. Jacek Rostowski szerint ellenkező esetben komolyan fel kell készülni az euróövezet felbontására. – Akik ezt nem értik meg, a tűzzel játszanak – figyelmeztetett Jacek Rostowski. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.