Röviden

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Test az üvegben
Személyes témát választott, és a gyermek anyaméhben történő fejlődését formálta meg Görömbei Luca üvegművész a szentendrei Erdész Galériában péntekig látható Emma című kiállítás tárgyaiban. Az emberré fejlődés költőien megfogalmazott szakaszaira a kagylószerű üvegtestek egyre bonyolódó mintázatában csodálkozhat rá a látogató. (J. E.)

Világpremier az Operában
A világon először ma este Budapesten, a Magyar Állami Operaházban lesz olyan zenés színházi előadás, ahol háromdimenziós technikát alkalmaznak a színpadon: az előadás hatalmas vászonra vetített díszlete a közönségnek kiosztott 3D-szemüveggel válik majd láthatóvá. A díszlet alkotói stábja komoly múltra tekint vissza, tagjai között van például Andrew Quinn is, akinek a nevéhez a Mátrix című mozi vizuális effektjei kötődnek. A világpremieren Ravel Bolerója és Bartók Kékszakállúja kerül színpadra. A Bolero Lola Greco alkotása, a Kékszakállút Kovács István, Juditot pedig Komlósi Ildikó, a kezdeményezés ötletgazdája formálja meg a háromdimenziós vetített díszletek között. (MN)

Kálomista Gábor mégis marad
A Magyar Producerek Szövetségének (MPSZ) elnöksége és közgyűlése tegnap elnöki tevékenységének ideiglenes folytatására kérte fel az augusztusban leköszönt Kálomista Gábort; a producer elfogadta a felkérést. Kálomista Gábor így továbbra is betölti az érdekvédelmi szervezet elnöki tisztségét, várhatóan november elejéig, amíg egy jelölőbizottság nem tesz javaslatot az új elnök személyére. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.