Röviden

MN
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riadó az USA-ban
Kis repülőgépekre vonatkozó terrorfigyelmeztetést adott ki az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium az országra kiterjedően, néhány nappal az Egyesült Államok elleni merényletek 10. évfordulója előtt. A két hatóság nem tud sem konkrét, sem komoly fenyegetésről, de elővigyázatosságból szigorítják a biztonsági intézkedéseket. (MTI)

Elutasították Tóásóék kérelmét
Elutasította az illetékes bolíviai bíró Tóásó Előd és horvát társa, Mario Tadic szabadlábra helyezési kérelmét. Az Evo Morales bolíviai elnök meggyilkolására szőtt összeesküvéssel vádolt Tóásó és Tadic ügyvédje arra hivatkozva kérte védencei szabadlábra helyezését, hogy a letartóztatásuk idején érvényben lévő rendelkezések értelmében az előzetes letartóztatás ideje maximum 18 hónap lehet. Tóásó és Tadic már 28 hónapja van előzetes letartóztatásban. (MTI)

Leírta a forintot a svájci jegybank
Hatalmasat zuhant a forint vonzereje augusztusban a Credit Suisse stratégáinak legfrissebb kimutatása szerint. A hazai fizetőeszköz a legutolsó helyre csúszott vissza a 17 feltörekvő piaci deviza rangsorában – tette közzé a portfolio.hu. A szakértők a lépést azzal indokolják, hogy jelentős gyengülést mutatnak a növekedési adatok, és a közgazdászok legújabb várakozása alacsonyabb jegybanki alapkamatot vetít előre. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.