Röviden

D. Horváth Gábor
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negatív kúra
Schmuck Andor júniusban fogadásból fogyókúrába kezdett. A Tisztelet Társasága közölte róla: „A cél: 3 hónap alatt mínusz 60 kilogrammtól megszabadulni.” Azaz napokon belül az amúgy sem nádszál ügyvivő tömege 60 kilogrammal lesz több.

Szívleállás okozta a lány halálát
Életét vesztette szombaton egy 16 éves kecskeméti lány. A széchenyivárosi lakásban a lány barátja és annak testvére italozott, marihuánás cigarettát szívott és öngyújtógázt lélegzett be. A lány halálát szívleállás okozta. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás részében vizsgálja a haláleset körülményeit, valamint kábítószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított. (MTI)

Menekülés közben romboltak a rablók
Több autót is összetört egy meghiúsult rablásból menekülő autó Budapesten tegnap. A VI. kerületi Andrássy úton többen egy ruhaboltot próbáltak meg feltörni, ám a riasztó megzavarta őket, és autóval menekülni kezdtek. A Dózsa György úton összeütköztek egy másik személyautóval. A balesetben többen megsérültek. Öt parkoló autót is összetörtek a menekülők. (MTI)

Incidens a határállomáson
Ukrán állampolgárok támadtak intézkedő rendőrökre a záhonyi határállomáson. A rendőrök a kilépőoldal forgalmát felügyelték hétfőn, amikor egy ukrán rendszámú mikrobusz megpróbálta kielőzni a várakozó sort. A két rendőr igazoltatni akarta a sofőrt, aki ellenszegült, többször feléjük rúgott és ütött. A rendőrök végül egy 33 és egy 39 éves ukrán férfit vettek őrizetbe, időközben távozott harmadik társukat még keresik. (MTI)

Vonatbaleset
Összeütközött két személyszállító vonat a pakisztáni Lahor városban. A baleset következtében legalább öt ember életét vesztette, többtucatnyian pedig sérüléseket szenvedtek. (MTI)

Házilag barkácsolt pisztolyt találtak
Pisztolyt és lőszereket találtak egy házkutatás során a rendőrök Csengerben. A nyomozók hétfőn bűnügyi információk alapján tartottak házkutatást a magyar–román határ menti kisvárosban, és a magánlakásban egy házilag barkácsolt pisztolyt, valamint több éles lőszert találtak. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt, szakértők bevonásával indult büntetőeljárás. (MTI)

Halmozta a bajt
Jogosítvány nélkül, lopott autóval járt Sopron környékén egy fémgyűjtő, végül egy közúti ellenőrzésen akadt fenn. A 20 éves férfi a letekert ablakkal, indítókulccsal az utcán hagyott kocsit másfél hete tulajdonította el, amikor a tulajdonosa egy percre magára hagyta a járművet. A férfi ellen lopás és engedély nélküli vezetés miatt indítottak eljárást. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.