Röviden

MN
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarabb jutnak a pénzükhöz a kkv-k
Az elmúlt negyedévhez képest csökkent a kkv-k felé történő vevői számlák kifizetésének határideje, a következő egy évben pedig további határidő- csökkenéssel számolnak a vállalkozások – idézte Németh Lászlót, a K&H kkv-marketing-főosztály vezetőjét a Portfolio.hu. (MN)

Romló hangulat Németországban
Augusztus utolsó hetében éri el a német gazdaság a 2008–2009-es válság előtti szintet – írta tegnap a Bild című német lap az Unicredit bank számításaira hivatkozva. A német gazdaság így két évvel előbb kerül ki a krízisből, mint ahogy várták. Ugyanakkor tovább romlott Németországban az üzleti hangulat augusztusban, és rosszabb lett a vártnál is a müncheni Ifo gazdaságkutató intézet felmérése szerint. (MTI)

Vajdahunyadvári hagyományos étkek
Kétnapos rendezvényen, augusztus 27-én és 28-án mutatják be idén a budapesti Vajdahunyadvárban az ország különböző területeiről származó Hagyományok – Ízek – Régiók (HÍR) gyűjteményben szereplő termékeket. Idén újabb 35 új élelmiszerre kerülhet fel a HÍR védjegy, így a megkülönböztető minőségjelzést viselő termékek száma 83-ra bővül. (D. Z.)

Eladták a Gardeniát
Megvásárolta a győri Gardenia Csipkefüggönygyár Nyrt. felszámolójától a márkanevet és a hozzá kapcsolódó jogokat a Rovitex Homedeco Group, és Gardénia néven jó minőségű, elérhető árú termékekkel két év alatt 20 százalékkal kívánja növelni a forgalmát – mondta Romeisz Norbert, a vásárló csoport tulajdonosa tegnap újságírók előtt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.