Röviden

MN
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Greenspan szerint összeomlik az euró
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed volt elnöke az euró összeomlására számít. Alan Greenspan egy washingtoni pódiumbeszélgetésen úgy vélte, az amerikai gazdaság nehézségeit is az euró válsága okozza. Greenspan szerint az euróövezetet szétfeszíti a bajba jutott tagok megsegítésének kényszere. A mentőakciók nem lesznek sikeresek, és az uniós valuta végül összeomlik. Az euróval kapcsolatos kétségeit fogalmazta meg tegnap egy osztrák gazdasági tanácskozáson a cseh köztársasági elnök is. Václav Klaus szerint csökkenteni kellene az euróövezet tagállamainak számát. (MTI)

Átvenné az állam a megyék adósságát
A kormány átvállalná a megyei önkormányzatok adósságát, amit a jövőben az Államadósság Kezelő Központ kezelne – értesült a hvg.hu. Vannak, akik szerint az adósságátvállalás részleges, mások szerint teljes lesz. Az utóbbi esetben 120–160 milliárd forintnyi tartozás kerülne az államhoz, amiből több mint 100 milliárd forintot tesznek ki a zömében svájci frankban vagy euróban kibocsátott kötvények. (MN)

Olcsóbb lett a horvát benzin
Csökkent az üzemanyagok ára tegnap Horvátországban. Az INA kútjainál az Eurosuper BS 95 Class benzin ára 0,24 kunával 9,65 kunára, vagyis majdnem 9 forinttal mintegy 352 forintra csökkent. Az Eurodizel BS Class gázolaj ára 8,97 kunára, 327 forintra változott. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.