Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Röviden

MTI
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váltás Dániában?
Koppenhága. A szociáldemokraták vezetnek a tegnapi dán parlamenti választáson. Az exit pollok azt jelezték, hogy a szociáldemokraták több mint kilencven helyre számíthatnak
a 179 fős parlamentben, s átvehetik az irányítást a jobbközép koalíciótól. (MTI)

Osztrák nyomozás
Bécs. Korrupció gyanújával nyomozást folytat Herbert Scheibner volt védelmi miniszter ellen és kérte a politikus parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését a bécsi ügyészség. Az a gyanú a politikus ellen, hogy kenőpénzt fogadott el attól a cégtől, amelyiktől Ausztria az Eurofighter vadászrepülőgépeket vásárolta. (MTI)

Belga áttörés
Brüsszel. Történelminek nevezték Belgiumban tegnap azt a megállapodást, amely 459 napig tartó válságra tett feltételesen pontot, s amelyet tegnap hajnalban ért el Eliot di Rupo, aki várhatóan miniszterelnök lesz. Az áttörés Brüsszel és környékén lakó franciák jogaira vonatkozik. (L. I.)

Szakadt az Ügy
Moszkva. Váratlanul kettészakadt az Ügy elnevezésű orosz párt, amelynek élére nemrég Mihail Prohorov oligarcha állt. A párt kongresszusán megtámadott Prohorov tegnap felszólította híveit, hogy vele együtt hagyják el „a Kremlnek ezt a bábpártját”. (MTI)

Kemény válasz
Brüsszel. Az EU arra kéri Oroszországot, hogy ne akadályozza a Kaszpi-tengeri gázvezeték és a Nabucco megvalósítását, s ne gyakoroljon nyomást e kérdésben Türkmenisztánra és Azerbajdzsánra. Günther Oettinger energetikai biztos reagált ekképpen az orosz külügyminisztériumnak a transzkaszpi vezetékről hozott uniós döntéssel kapcsolatos fenntartásaira, azt ajánlva Moszkvának, hogy ne próbálja a Déli Áramlat segítségével megzavarni a Nabucco megvalósítását. (MN)

Pásztor Orbánnál
Budapest. Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével tárgyalt tegnap Budapesten Orbán Viktor; a megbeszélésen a kormányfő támogatásáról biztosította a vajdasági magyar közösség számára alapvetően fontos ügyekben – az iskolákkal és az ösztöndíjakkal kapcsolatban – indított kezdeményezéseket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.