Röviden

MN
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életjelek az ingatlanpiacon
Augusztusban a becslések szerint országosan 7333 ingatlan- adásvétel történt, amely az idei év legkiemelkedőbb eredményének tudható be, főleg, hogy az adásvételek száma még májusban és júliusban sem lépte át a 6700-at – közölte a Duna Hause ingatlanközvetítő hálózat. A növekedés oka egyrészt a szezonalitásban keresendő, másrészt abban, hogy a megnövekedett hitelterhek miatt sokan inkább ár alatt, de megválnak ingatlanjuktól. (Sz. E.)

Olcsóbb lehet a telefonálás
Akár 40 százalékkal csökkenhetnek a telefonpercdíjak az elkövetkező három évben, ha a távközlési szolgáltatók – megfelelően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szándékainak – érvényesítik kiskereskedelmi áraikban a hívásvégződtetési díjak mérséklését. Az NMHH ezt előíró friss piacelemzési határozata a kapcsolás hívott fél felé való közvetítésének nagykereskedelmi tarifáját szabályozza. (B. P.)

Fojtogatja Svájcot a frank ereje
Drámai exportlassulásra és ennek következtében igen gyenge gazdasági növekedésre kell felkészülnie Svájcnak az erős frank miatt – jósolták a londoni elemzők. A Capital Economics vezető európai közgazdásza szerint az euróövezeti adósságválság közepette kétséges, hogy a svájci jegybank
tartósan gyengíteni tudná
a frankárfolyamot. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.