Röviden

MN
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap zárul az Art on Lake
Gazdag programmal búcsúzik a városligeti csónakázótavon látható Art on Lake – Művészet a tavon című, vasárnap záró kiállítás. Pénteken este két Csehov-egyfelvonásost láthat a közönség a tavon felállított színpadon, szombaton este hét órától a Romani Design divatbemutatójának ad otthont a vízi színpad. A zárónapon este fél kilenckor a lengyel Akademia Ruchu (Mozgásakadémia) társulat fény-performansza zárja a kiállítást a Millenniumi hídfő és a Vajdahunyadvár közötti szakaszon. (P. Sz. E.)

Új designdíj kreatív tervezőknek
Az idén először megrendezett HG.hu Design Award 2011 az első olyan magyar díj, amely a kreatív tervezés öt kategóriájában ismeri el a közelmúlt legjobb megvalósult munkáit. A HG.hu Design Award a Magyarországon és/vagy magyar tervezők munkájaként, 2010. január 1. után született eredményeket díjazza öt kategóriában: divat, építészet, termékdesign, grafikai design és interaktív design. A nyilvánosság számára a HG.hu Design Award 2011 végeredménye október 6-án derül ki, a Budapesti designhét részeként a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz csarnokában rendezett díjátadón. (MN)

Karinthy-sorozat a Kossuthtól
Karinthy Frigyes író, költő, műfordító műveiből indított sorozatot a Kossuth Kiadó. A huszonkét kötetesre tervezett, art deco stílusú sorozat első darabját, a Budapesti emlék című kötetet szerdán mutatták be a budapesti Pallas Páholyban. A sorozat következő darabja szeptember 7-én jelenik meg, ezt követően kéthetente, szerdánként lehet megvásárolni a Karinthy-köteteket. (MN)

Elmarad idén a CinePécs
Finanszírozási problémák miatt idén elmarad az októberre tervezett CinePécs nemzetközi filmfesztivál. Keresnyei János, a rendezvény igazgatója szerint halvány esélye van még annak, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztériumból érkezhet támogatás, de a fesztivált már akkor is csak egy későbbi időpontban lehet megszervezni. (MN)

A sokszorosított grafika napja
Hagyományteremtő szándékkal új mozgalom indul Hajdúszoboszlón, a város hajdúvárossá válásának napján (1606. szeptember 2.) Magyar sokszorosított grafika napja címmel. A cél reális lehetőséget teremteni arra, hogy a képzőművészek kapcsolatba kerüljenek a sokszorosított grafikát értékelő közönséggel, gyűjtőkkel, galériákkal, múzeumokkal. Ebből az alkalomból a városban működő Nemzetközi Modern Múzeumban kiállítás nyílik holnap délután három órakor. (P. Sz. E.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.