Röviden

MN
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új nevet kap a Kopint Datorg
A mai naptól Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-re változott a korábbi Kopint Datorg elnevezése. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó vállalat fő feladata továbbra is az állami elektronikus infrastruktúra, így a kormányzati gerinchálózat, a Magyarország.hu kormányzati portál és az Ügyfélkapu gondozása, fejlesztése. (B. P.)

KSH: Mérséklődtek a beruházások
A nemzetgazdasági beruházások április–júniusban 2,4 százalékkal csökkentek az előző negyedévhez képest, míg az első negyedévben – 2010 utolsó negyedévéhez viszonyítva – még 1,7 százalékos emelkedés volt tapasztalható – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A nemzetgazdasági beruházások 6,5 százalékkal estek vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva. (B. P.)

Megvenné a Coopot Csányi
A legtöbb boltot üzemeltető hazai hálózatra, a Coopra vetett szemet a többek között a Pick Zrt.-t is birtokló agrár- és élelmiszer-ipari óriás, a Bonafarm-csoport tulajdonosa, Csányi Sándor – értesült a HVG. Az üzletláncok forgalom szerinti rangsorában stabilan a harmadik helyen álló, több mint ötezer boltot számláló Coop-csoport a válság egyik viszonylagos nyertese. (MN)

Állami támogatást a napelemgyárnak
Egyedi kormánytámogatást kaphat a berettyóújfalui magyar–kínai napelemgyár – közölte Galló Ferenc, az Orient Solar ügyvezető igazgatója arra a Matolcsy György gazdasági miniszter jegyezte levélre hivatkozva, amely szerint erre jogosult a beruházás. A tervek szerint a 12774000 eurós program keretében 15 ezer négyzetméteres, kétszintes gyártócsarnok épülhet, ahol évente 200 megawatt teljesítményű beépített napelemet, 800 ezer darab cellát gyártanak majd. Az üzem összesen 800 személynek ad munkát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.