Röviden

MTI
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

48
Egy elemzés szerint a volt szocialista országokban a munkavállalók átlagosan 1829 órát dolgoznak évente, míg a magyarok 1848-at. Nem engedünk a 48-ból!

Elhagyott újszülöttet találtak Keszthelyen
Újszülöttet talált szerda hajnalban a keszthelyi rendelőintézettel szemben Pozsgai Sándor. A napilapkihordó nyöszörgésre lett figyelmes, majd egy újságosbódé sarkánál észrevette a földre fektetett meztelen csecsemőt. Becsengetett az intézménybe, és ott gondoskodtak a kicsi kórházba szállításáról. A 3640 grammos, 54 centiméter hosszú kisbabát Hajós Károlynak nevezték el. A keszthelyi rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt indított vizsgálatot. (MTI)

Körözött anyát vettek őrizetbe
Elfogták tegnap a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a Heves megyei Boconádon O. Krisztinát, aki ellen 2010-ben a francia hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, amiért jogtalanul változtatta meg gyermeke tartózkodási helyét. A gyerek Franciaországban született és az édesapja is ott él. O. Krisztina kiadatási őrizetbe került, míg a kicsit átadták az ügyben illetékes bíróság képviselőjének. (MTI)

Zebrán gázoltak halálra egy asszonyt
A helyszínen meghalt egy 82 éves asszony, akit egy gyalogátkelőhelyen gázolt el egy autó tegnap délben Aszódon, a Kossuth utca 2. szám előtt. Az ügyet a gödöllői rendőrkapitányság vizsgálja. (MTI)

Hazatérhet a sérült darányi pedagógus
A darányi tanárokat ért horvátországi baleset négy sérültje közül hárman már hazatértek és jól vannak, a negyedik pedagógust ma engedik ki a zárai (Zadar) kórházból, most szervezik a hazaszállítását. A horvátországi Pag szigeten hétfőn egy pedagógus súlyosan, három könnyebben megsérült, amikor autójuk egy vízzel teli árokba zuhant. A tanárokat ért baleset miatt Darányban jövő hétfőre halasztják a mára tervezett iskolakezdést. (MTI)

Autókat rongáltak meg Budapesten
Huszonnégy autót rongált meg tegnap hajnalban egy 30 éves amerikai férfi a fővárosi Arany János utcában. Járókelők segítségével a helyszín közelében elfogták a rendőrök a gyanúsítottat, aki ellen büntetőeljárás indult. A gyanúsított szabadlábon védekezik. (MTI)

Vulkánkitörés Mexikóban
Ismét működésbe lépett a mexikói főváros közelében lévő Popocatépetl tűzhányó. Az 5450 méter magas vulkánból egy kilométer magasra lövellt ki a hamu. Helyi idő szerint kedden négy kitörést észleltek, a szakemberek lehetségesnek tartják, hogy a hamufelhő ellepi Mexikóvárost. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 13, 16, 18, 19, 24, 31, 34. Második sorsolás: 9, 11, 13, 15, 23, 27, 28. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.