Röviden

MN
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhatárolódnak a pécsi muzsikusok
Peskó Zoltán karmester Élet és Irodalomban megjelent interjújára reagálva tegnap közleményt adott ki a Pannon Filharmonikusok Művészeti Tanácsa, amelyben a zenekar művészei nevében mélységes csalódottságát fejezi ki amiatt, hogy a nyilatkozat egyik mellékmondatát az országos média felkapta, s ennek következtében a „pávaügy” médiageggé vált. A művészeti tanács arra törekszik, hogy a szeptember elején induló zenei évad a művészetről szóljon, amelyet Bogányi Tibor új vezető karmester irányításával épp tegnap kezdett meg a zenekar. (MN)

Turi Attila lett az év főépítésze
Turi Attila, Devecser és Budakalász főépítésze kapta az év főépítésze elismerést a XVI. Országos főépítészi konferencia második napján, csütörtökön Balatonfüreden. A vörösiszap-katasztrófa sújtotta Veszprém megyei város főépítésze új kategóriát teremtő, „válságkezelő főépítészi” tevékenységéért részesül az elismerésben. (MN)

Winehouse albuma a század bestsellere
Amy Winehouse Grammy-díjas lemeze, a Back to Black lett az évszázad bestsellere Angliában. A nemrég elhunyt énekesnő albuma 3,259 millió eladott példánnyal a héten megdöntötte a korábbi csúcstartó, James Blunt 2005-ös debütálólemezének (Back to Bedlam) forgalmát – ez utóbbiból eddig 3,245 milliót értékesítettek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.