Röviden

MN
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jön Ivanisevic
Október 29-én negyedszer rendezik meg a Papp László Sportarénában a Tennis Classics gálát, amelynek sztárvendége 2001 wimbledoni bajnoka, a horvát Goran Ivanisevic lesz. Mellette a régi nagyágyúkat az orosz Jevgenyij Kafelnyikov, az 1996-os Roland Garros és az 1999-es Australian Open győztese képviseli. A jelenlegi elitből pályára lép a francia Gael Monfils (7. a világranglistán), a spanyol Fernando Verdasco (19.), valamint a 11-szeres Grand Slam-tornagyőztes amerikai Bryan testvérpár, Mike és Bob is. (MN)

Újabb Vidi-vereség
A bajnoki címvédő Videoton ezúttal a labdarúgó Ligakupában kapott ki, a másodosztályban szereplő MTK 1-0-ra verte. 1. forduló, A csoport: Pápa–Győr 0-0, Haladás–ZTE 2-1; B csoport: Siófok-Ferencváros 2-1; C csoport: MTK II. osztályú)–Videoton 1-0, Gyirmót (II.) –Honvéd 3-0; E csoport: DVSC–Diósgyőr 2-1, Mezőkövesd (II.)–Vasas 2-2; D csoport: Szolnok (II.)–Kecskemét 1-3, Újpest–Paks 3-3. (MTI)

Almási kikapott
Az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló kieséses rendszerű sakk Világkupa második fordulójában a még versenyben lévő három magyar játékos közül csak Almási Zoltán (Élő-pontja 2726) kapott nálánál alacsonyabban rangsorolt ellenfelet, ám a tegnapi első partit sötéttel mégis elvesztette a román Parligrasszal (2636) szemben. Polgár Judit (2699) világossal az örmény Movszeszjannal (2700), Berkes Ferenc (2696) pedig sötéttel az ukrán Jefimenkóval (2706) remizett. A visszavágókat ma rendezik. (MN)

Ismételne a Fehérvár
Harmadszor is szeretné megnyerni a házigazda Fehérvár jégkorongcsapata az ifj. Ocskay Gábor-emléktornát. A hét végi eseményen az olasz Asiago, a Csíkszereda és a Dunaújváros lesz a csapat vendége. (MTI)

Körmendi NBA
Az észak-amerikai profiligában (NBA) is megfordult Kasib Powell-lel erősítette meg a keretét a férfi kosárlabda-bajnokságban legutóbb bronzérmes Körmend. A 30 esztendős, 201 centis játékos 2008-ban 11 mérkőzésen lépett pályára a Miami Heatben, emellett szerepelt Európa több nagy bajnokságában, a görög, az orosz és az izraeli ligában is. (MTI)

Nehezen
A Lengyelország elleni szoros meccsen aratott győzelemmel (83-78) kezdte meg a szereplését a címvédő Spanyolország a litvániai férfi kosárlabda Európa-bajnokságon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.