Röviden

MN
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Küszöbön az újabb zuhanás?
Drámaian nőtt a nyugati gazdaságokat fenyegető újabb gazdasági visszaesés kockázata londoni pénzügyi elemzők szerint. A Centre for Economics and Business Research szakértői közölték, az idei évre már csak háromszázalékos világgazdasági növekedést várnak a tavalyi 4,2 százalék után. Stephen King, az HSBC bankcsoport főközgazdásza a The Timesnak kifejtette: a piaci felfordulás nyomán „összeomlott” a fogyasztói bizalom, ami recesszióhoz vezethet. (MTI)

Vádat emeltek Ivo Sanader ellen
Vádat emeltek tegnap Horvátországban Ivo Sanader volt kormányfő ellen, és azzal vádolják: a 90-es évek közepén közel félmillió eurót kapott a Hypo banktól azért, hogy Zágráb az osztrák pénzintézettől vegyen fel kölcsönt. Sanadert azzal is gyanúsítják, hogy állítólag tízmillió euró kenőpénzt fogadott el cserébe azért, hogy a Mol irányítási jogot szerezzen az INA felett. (MTI)

Fidel Castro halálhírét keltették
Napok óta kering egy üzenet a Twitteren, amely arról szól, elhunyt a minap 85. születésnapját ünneplő Fidel Castro, amelyhez egy olyan fotót is csatoltak, ahol csukott szemmel, a bebalzsamozott Leninéhez hasonló pózban fekszik egy ágyban. Számítógépes biztonsági szakemberek szerint az augusztus eleje óta keringő üzenet úgy terjed, mint egy vírus az interneten. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.