Röviden

MN
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak Polgár maradt
Az orosz Hanti-Manszijszkban zajló, kieséses sakk Világkupán a magyarok közül csak Polgár Judit élte túl a 2. fordulót, tegnap sötéttel túljátszotta az örmény Movszeszjant, s bejutott a legjobb 32 közé. Almási Zoltán jó állást alakított ki a román Parligrasszal szemben, aki kiegyenlített, s ez az ő sikerét jelentette. Berkes Ferenc világossal kapott ki az ukrán Jefimenkótól, ő is kiesett. (MN)

Neves svéd edző
A hazájában 2005-ben az év trénerének választott, a válogatottat 1999-ben vb-3. helyig vezetett svéd Stephan Lundh lett a Dunaújváros jégkorongcsapatának új edzője. (MTI)

Bacskai első kiemelt
A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) elkészítette a világranglistát, amely egyben kiemelési rend az őszi bakui olimpiai kvalifikációs vb-re. A 2010-es Eb-győztes Bacskai Balázs (69 kg) az első, a kétszeres vb-3. és Eb-2. Káté Gyula (64) a harmadik helyen áll, ami a sorsolás szempontjából igen kedvező. (MN)

Kormánygarancia
A kormány támogatja a magyar szövetség pályázatát, és a rendezési jog elnyerése esetén vállalja, hogy a 2013-as evezős Eb lebonyolításához állami támogatást ad. A viadal helyszínéről szeptember közepén lesz döntés, Szeged ellenfele a spanyolországi Sevilla. (MTI)

MTK: vízilabda
Az MTK fejlesztési koncepciójának megfelelően a vízilabda is otthonra lel a kék-fehéreknél: az újjáélesztett szakosztály MTK Szentendre néven működik, a KÓPÉ pólóiskola korábbi mesterei, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt irányításával. (MTI)

Fodor: szakadt szalag
A tatai edzőtáborban keresztszalag-szakadást szenvedett olimpiai 2. Fodor Zoltánt tegnap a Sportkórházban megműtötték, így nem indulhat másfél hét múlva kezdődő olimpiai kvalifikációs birkózó vb-n. (MTI)

Carvalho lemondása
Az As című spanyol lap szerint Ricardo Carvalho, a Real Madrid futballcsapatának portugál hátvédje lemondta a válogatottságot, miután Paulo Bento szakvezető nem a kezdőcsapatba nevezte a Ciprus elleni mai Eb-selejtezőre. (MTI)

Baku bejelentkezett
Baku is pályázik a 2020-as nyári olimpia megrendezésére – jelentette be tegnap Azerbajdzsán ötkarikás testülete. Még Madrid, Róma, Tokió, Isztambul és Doha szeretne házigazdája lenni a viadalnak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.