Röviden

MTI
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tipp
Tarr Béla A torinói ló című játékfilmjét jelölte az Oscar-díjra a nevezőbizottság. Befutónak.

Idős nő az áldozat
Egy idős asszony holttestére bukkantak tegnap Miskolcon, a Szentpáli utca egyik lépcsőházában. A 86 éves sértett bűncselekmény áldozata lett, a rendőrség emberölés miatt indított eljárást. (MTI)

Lezuhant egy siklóernyős
Egyik lába eltörött és vélhetőleg a gerince is megsérült annak a siklóernyősnek, aki tegnap zuhant le a Komárom–Esztergom megyei Csolnok mellett, a Mókushegy közelében. A sportolót mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az utóbbi tíz évben 28 siklóernyő zuhant le hazánkban, a balesetek öt halálos áldozatot követeltek. (MTI)

Faluőrt vert, börtönbe megy
Jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtotta a napokban a bíróság azt a férfit, aki a közelmúltban megvert egy faluőrt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Múcsonyban. A büntetett előéletű elítélt azért támadt rá a sértettre, mert az feljelentette jogosítvány nélküli gépkocsivezetés miatt. (MTI)

Világháborús bomba gyilkolt
Hét ember, köztük két gyermek veszítette életét tegnap Mianmar nyugati részén, ahol felrobbant egy folyóban talált második világháborús bomba. Az áldozatok Rakhin állam egyik folyójában fedezték fel
a sodródó robbanószerkezetet, amely rögtön működésbe lépett, amikor kiemelték a vízből. Rakhinban heves összecsapások voltak a japán és a brit csapatok között, rendre találnak ebből az időszakból származó, működőképes fegyvereket. (MTI)

Rubens-festményt találtak
Egy belga múzeumból tíz éve ellopott Rubens-festményt találtak meg a hatóságok tegnap Görögországban, az akcióban két embert tartóztatott le a rendőrség. Egyelőre nem tudni, hogy a festő melyik alkotására bukkantak a nyomozók, a műalkotást a jövő héten tárják a nyilvánosság elé. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.