Röviden

MN
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tervezetből stratégia
December elejére a kormány elé kerülhet a nemzeti drogstratégia, ezután az Országgyűlés szavaz majd az ehhez kapcsolódó határozatról – jelentette be Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárságának ifjúságügyi főosztályvezetője. Hozzátette, a tervek szerint az országgyűlési határozat elfogadása után a kormány döntései alapján következnek majd a konkrét intézkedések. A nemzeti drogstratégia tervezete hétfő óta megtekinthető a www.drogstrategia.hu oldalon. (MN)

Nyomozás Gyöngyöspatán
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés miatt nyomozást rendelt el tegnap a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a gyöngyöspatai önkormányzat gazdálkodása kapcsán – közölte a rendőrség. Lázár Levente szóvivő elmondta, a nyomozást azt követően rendelték el, hogy hétfőn megérkezett az Állami Számvevőszék feljelentése a főkapitányság bűnügyi osztályára. (MTI)

Harc egy ácsi iskoláért
A Komárom-Esztergom megyei Ács Pénzásás nevű településrészén fórumon tiltakoztak a szülők az iskola bezárása ellen, amelyet tavaly százmillió forint uniós forrásból újítottak fel – adta hírül tegnapi számában a 24 Óra. Lakatos Béla polgármester a lapnak elmondta, az önkormányzatnak 150 millió forintos tartozása van, gyakorlatilag a csőd szélén állnak, ezért vonják össze az iskolákat. Hozzátette: az önkormányzat a tanulók utaztatásáról gondoskodott, napi négyszer indul ingyenes buszjárat a településrészek között. (MN)

Menesztették Rudi Zoltánt
Megkapta tegnap felmondólevelét Rudi Zoltán, a Magyar Televízió stratégiatervezési és kommunikációs igazgatója – tudtuk meg. Rudi azok után került ebbe a pozícióba, hogy 2008-ban megszűnt a tévéelnöki mandátuma. Ismert, ő volt az, aki az MTV első embereként aláírta azt a székházberuházásról szóló szerződést, amely miatt jelenleg is több büntetőeljárás folyik. (B. B.)

Kapós fővárosi rádiófrekvenciák
Huszonegy pályázat érkezett a négy budapesti rádiós frekvencia hasznosítására kiírt felhívásokra. A megpályáztatott kereskedelmi körzeti frekvenciákat jelenleg a Rádió 1, a Juventus Rádió és a Klubrádió használja. A Katolikus Rádió által használt Budapest 102,1 MHz helyi frekvencia kiírására közösségi rádiók jelentkezhettek. Mind a négy frekvencia esetében igaz, hogy a jelenlegi szolgáltató is pályázik a médiaszolgáltatási jogosultság elnyerésére. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.