Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Röviden

MTI
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százmilliárdos veszteségek
Évente 120 milliárd euróra becsülhető az a veszteség, amely az unióban a korrupció miatt keletkezik – derül ki a témáról csütörtökön elfogadott európai parlamenti határozatból. Ez az összeg megfelel az EU éves költségvetésének. A strasbourgi plenáris ülésen megszavazott szövegben a képviselők uniós szintű szankciók bevezetését sürgették. (MTI)

Terítéken a jövő évi büdzsé
A Költségvetési Tanács (KT) szeptember 23-án véglegesíti a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos véleményét – közölte Járai Zsigmond, a testület elnöke. Járai azt mondta: a KT már kapott anyagot a 2012. évi költségvetésről, és még kap is; ezekről jövő pénteken alakítja ki végleges véleményét. (MTI)

Japán nem hisz a görög euróban
A japán kötvénybefektetőknek csaknem a fele számít arra, hogy Görögország előbb-utóbb távozik az euróövezetből – derül ki az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport tegnap ismertetett új felmérésében. A Barclays Capital vizsgálatában a válaszadók 47 százaléka jelölte be az „igen” válaszlehetőséget arra a kérdésre, számít-e a közeljövőben Görögország kilépésére az eurózónából. (MTI)

Még drágább lesz az arany
A HSBC bankcsoport 25 százalékkal megemelte az arany jövő évi átlagárára vonatkozó előrejelzését. A bank most 2025 dolláros átlagos aranyárral számol 2012-re az korábban várt 1625 dollár helyett. A HSBC szerint erősíti az arany árát az euróövezeti adósságválság és a geopolitikai bizonytalanságok. Tegnap 1800 dollár alatt jegyezték az arany unciáját. (MTI)

Újra leminősítik
az USA-t?
A Standard & Poor’s akár már jövőre tovább ronthatja az Egyesült Államok szuverén adósságbesorolását – közölte a nemzetközi hitelminősítő államadósságokat értékelő tanácsának elnöke nyomán az Ecoline.hu. John Chambers szerint 33 százalékos esély van arra, hogy folytatódik az amerikai államadósság leminősítése. A szakember szerint ez legkorábban 2012 végén vagy 2013-ban lehetséges. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.