Röviden

MTI
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggódó oroszok
Moszkva. Az orosz külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy országát ellenlépésekre kényszeríti a NATO és az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszerének korlátlan növelése. Szergej Lavrov a minisztérium nemzetközi kapcsolatok intézetének diákjai előtt mondott tanévnyitó beszédében rámutatott, az európai rakétavédelmi rendszert az Egyesült Államok által meghatározott paraméterek szerint hozzák létre, és ez az évtized végére fenyegetést jelenthet az orosz nukleáris erőkre nézve. (MTI)

Putyin nem korlátozna
Moszkva. Vlagyimir Putyin orosz kormányfő arról beszélt, hogy a modern államokban nem szabad korlátozni az internet szabadságát. „Mindig be lehet vezetni ellenőrzést, a kérdés csak az, hogy vajon az államnak van-e joga beavatkozni” – mondta a miniszterelnök egy iskola diákjainak. (MTI)

Jaj az ügynököknek!
Szófia. Megszavazta a bolgár parlament annak a vitatott törvénynek az életbelépését, amelynek értelmében nem lehet többé magas rangú diplomata az, aki egykor a kommunista titkosszolgálatokkal együttműködött. A képviselők második alkalommal foglaltak állást a jogszabályról, miután azt július 28-án Georgi Parvanov államfő megvétózta. (MTI)

ENSZ-bírálat
New York. Túlzott volt a Gázai övezetbe tartó nemzetközi segélyflottilla elleni tavaly májusi izraeli támadás – derül ki abból az ENSZ-jelentésből, amelyből részleteket közölt a New York Times. A jelentés megállapítja, hogy nemzetközi jogi szempontból jogszerű volt a Gázai övezet elleni izraeli blokád. Eduardo del Buey ENSZ-szóvivő szerint a jelentést napokon belül beterjesztik Ban Ki Mun főtitkárhoz. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.